Wat mag een kind van 1 jaar niet eten

Wanneer je de trotse ouder bent van een kindje van 1, is het belangrijk dat je je kindje niet zomaar van alles voorschotelt. Het is belangrijk dat je eens op zoek gaat naar; wat mag een kind van 1 jaar niet eten? Er zijn namelijk bepaalde voedingsproducten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid van je kindje. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan producten die een grote hoeveelheid zout bevatten. Je kunt je kindje best al wat kleine hoeveelheden van de warme maaltijd mee laten eten. Echter is het hierbij van belang dat je zoutloos kookt. Wanneer je het zelf lekker vindt om zout aan je aardappelen toe te voegen, is het belangrijk dat je de aardappelen voor je kindje van 1 apart kookt.

Apart koken

Wat mag een kind van 1 jaar niet eten? Is een belangrijke vraag die je jezelf regelmatig moet stellen op het moment dat je de trotse ouder bent van een kindje van 1 jaar. Het is belangrijk dat je in veel gevallen de warme maaltijd voor je kindje van 1 apart bereid. Dit omdat je zelf waarschijnlijk zelf houdt van kruiden in je eten, rauwe vis- en vleesproducten, noten, etc. Dit zijn allemaal voedingsproducten die je kindje van 1 nog niet mag eten. Ook producten met rauwe melk kun je beter niet aan je kindje geven. Daarnaast is het belangrijk dat je geen voedingsproducten aan je kindje voorschotelt die een grote hoeveelheid vitamine A bevatten.

Hoeveelheid vitamine A

Een te grote hoeveelheid vitamine A kan nadelig zijn voor de gezondheid van je kindje van 1. Voedingsproducten zoals leverworst, smeerkaas en paté zijn voedingsproducten die een grote hoeveelheid vitamine A bevatten. Je kunt dus beter nog even wachten met het voorschotelen van deze voedingsproducten aan je kindje van 1. Een goed alternatief kan bijvoorbeeld honing of appelstroop zijn. Omdat een kindje van 1 jaar nog niet alles mag eten, kan het bereiden van de maaltijden voor je kindje veel tijd vergen.