wet wwft

Je bent ondernemer. Natuurlijk wil je niet betrokken raken bij criminele activiteiten. Om criminele activiteiten te voorkomen is er de WET WWFT. Deze wet moet voorkomen dat er door mensen of bedrijven geld wordt witgewassen of dat er geld wordt besteed aan criminele activiteiten. Het is een wet die door de overheid streng wordt nageleefd. Door geen geld wit te wassen en geen geld te besteden aan criminele activiteiten voorkomt een ondernemer  dus bedrijfsrisico’s en reputatieschade.

Ondernemers  kunnen voldoen aan de wet

Natuurlijk voldoen ondernemers graag aan de wet. Het voldoen aan de wettelijke eisen is echter voor iedere ondernemer anders. Waarom? Omdat bij het kunnen voldoen aan de gestelde eisen de aard van een onderneming en de klanten een belangrijke rol spelen. Om aan de wet te voldoen kunnen ondernemers gebruikmaken van slimme  software. Met behulp van deze software kunnen ondernemers eenvoudig dossiers aanmaken, gegevens invoeren, uiteindelijk belanghebbenden verifiëren en voor onbeperkte tijd monitoren. Ook is het mogelijk om een eenmalige transactie 5 jaar te bewaren. Zo kan een de wettelijk vastgelegde bewaarplicht van 5 jaar worden voldaan.

De wet integreren in jouw bedrijf

Ben je ondernemer? Ook jij wilt natuurlijk voorkomen dat je geconfronteerd wordt met een geldboete, een dwangsom of strafrechtelijke vervolging, omdat je verzuimd hebt om ongebruikelijke of verdachte transacties te melden. Door gebruik te maken van de reeds genoemde slimme software is het mogelijk om de Wet ter voorkoming van witwassen te integreren in jouw bedrijf. Je weet dan zeker dat je je niet schuldig maakt aan criminele activiteiten. Immers, met behulp van de software kun je eenvoudig de identiteit van jouw klanten vaststellen. Je loopt dus geen risico meer dat je handel drijft met criminelen.

Een demo aanvragen

Ook jou lukt het dus om op een eerlijke manier handel te drijven met jouw klanten. Door de software te gebruiken en een 10-stappenplan te volgen voldoe je zeker aan de eisen van de wet. Ben je nieuwsgerig geworden hoe de software werkt? Vraag dan een demo aan.