Marokkaanse banken

Wie weet het je weleens van een sdader, sedari of saderi gehoord of misschien is de term helemaal nieuw voor je. Dit is de officiƫle naam van Marokkaanse banken. Met een Marokkaanse bank ben je verzekerd van een unieke bank met een mooie kleur. Een Marokkaanse bank straalt gezelligheid en gastvrijheid uit. Deze unieke banken uit Marokko zijn tegenwoordig verkrijgbaar in traditionele uitvoeringen of als een meer moderne uitvoering. Je ziet ze tegenwoordig steeds meer in Nederland terug.

De kleuren van een Marokkaanse bank

Als je kijkt naar een traditionele Marokkaanse bank dan zie je dat deze veel kleurrijker zijn dan de standaard Nederlandse banken. Ze hebben vaak vrolijke gekleurde patronen met natuurlijke tinten. De stof heeft vaak een warme kleur wat typisch is voor de zuidelijke cultuur. Doordat de banken zo groot zijn en plaats bieden aan veel mensen staan ze bekend om gastvrije en gezellige huishoudens. Een originele Marokkaanse bank heeft een houten geraamte dat meestal ook sierlijke graveringen kent. Hierboven worden beklede kussens geplaatst. In veel gevallen hebben de banken geen rugleuning, omdat ze tegen de muur aan geplaatst worden en vind je alleen kussens in je rug.

Een Marokkaanse bank naar je eigen stijl

Behalve de typische kleurrijke patronen die de Marokkaanse banken van oorsprong hebben kan je ook ervoor kiezen om hier je eigen kleur uit te kiezen. Op deze manier heb je een grote bank in een U vorm waar je veel gasten op kan ontvangen of waar je hele grote gezin of familie oppast, maar dan passend bij je eigen smaak en interieur. Je kan voor verschillende stoffen kiezen, skai leer of echt leer voor je nieuwe bank. Op deze manier heb je toch dat zuidelijke stukje cultuur in je woning, maar dan met een modern tintje dat helemaal bij je eigen interieur en wensen past.