uitvaart naarden bussum

Wanneer een dierbare komt te overlijden, volgt er een zware en emotionele tijd voor alle nabestaanden. Iedereen heeft zijn eigen rouwproces, en voor de één is het gemakkelijker om het ‘normale’ leven weer op te pakken dan voor de ander. Een goed rouwproces kan je daarbij helpen. Zodat je, wanneer je er aan toe bent, het leven weer met volle kracht kunt oppakken. Hieronder delen we drie belangrijke tips voor een liefdevol rouwproces. Met ruimte voor pijn, verdriet én heling.

De uitvaart

Het bijwonen van de uitvaart in Naarden Bussum is één van de zwaarste momenten tijdens het rouwproces. De uitvaart is immers het moment van definitieve afscheid, het moment waarop je je geliefde moet gaan loslaten. Een mooie uitvaart zorgt ervoor dat jij, omringt door heel veel liefde, afscheid kunt nemen van je dierbare. Vergeet niet om op de dag van de uitvaart goed voor jezelf te blijven zorgen. Alle emoties vragen om veel energie, dus je lichaam zal veel voedingstoffen nodig hebben.

Toon je emoties

Het overlijden van een dierbare, wekt natuurlijk de nodige emoties op. Niet alleen verdriet, maar ook emoties als boosheid en angst horen bij de rouwverwerking. Het inhouden van deze emoties is een zware last op je schouders, en kan ervoor zorgen dat je vastloopt in je rouwproces. Schroom daarom niet om af en toe even goed te huilen. En zelfs een boze bui kan voor veel opluchting zorgen.

Let op je gezondheid

De rouwverwerking vraagt een heleboel energie, dus het is belangrijk om aan je eigen gezondheid te blijven denken. Het is helemaal niet vreemd om een verminderde eetlust te hebben, maar dwing jezelf toch om te blijven eten én vooral te blijven drinken. Zorg ervoor dat je voldoende rust neemt, en als dat niet lukt gedurende de nacht kan een middagdutje uitkomst bieden. Ook het zoeken van afleiding kan een goed idee zijn. Niet meteen in de eerste dagen, maar het oppakken van een hobby kan een goede manier zijn om het geluk weer terug te vinden.