hovenier bollenstreek

Wat doet een hovenier in de Bollenstreek? Heel algemeen gezegd houdt een hovenier zich bezig met groenprojecten. Dit kan bijvoorbeeld het onderhouden van een tuin zijn of het ontwerpen van een tuin. Eigenlijk overal waar groen bij komt kijken kan een hovenier in de Bollenstreek worden ingeschakeld. De doelgroep van een hovenier is dan ook erg breed. Iedereen die iets groens wil laten doen kan een hovenier inschakelen. Zo kan de gemeente een hovenier inhuren om alle groene plekken in de gemeente te onderhouden. Ook bedrijven kunnen contact opnemen met een hovenier om de groenvoorzieningen te laten onderhouden. Daarnaast zijn er veel particulieren die vaak een hovenier inschakelen. Denk daarbij aan ouderen die hun tuin niet meer kunnen onderhouden. Niet alleen voor het onderhoud ook voor het ontwerp kun je bij een hovenier terecht. Dus als je je tuin een opknapbeurt wilt geven, kan een hovenier in de Bollenstreek hier ook over adviseren en vervolgens het ontwerp realiseren.

Verschillende soorten projecten van een hovenier

Een hovenier houdt zich dus voornamelijk bezig met tuinen en andere groenvoorzieningen. Toch strekt het werk nog wat breder. Als je bijvoorbeeld vegetatiedaken hebt kun je het onderhoud ook aan een hovenier overlaten. Hierdoor is de doelgroep van een hovenier ook zo breed. Je kunt zelf beslissen hoe vaak je een hovenier wilt laten langskomen. Zo kun je afspreken dat ze maandelijks langskomen voor het doen van onderhoud. Ook is het mogelijk om ze eenmalig langs te laten komen. Dus het is maar net wat je eigen wensen op dat gebied zijn.

Werkwijze van een hovenier

Wanneer je een hovenier inschakelt heb je in de meeste gevallen eerst een kort kennismakingsgesprek. Er kan dan worden vastgesteld hoe er te werk wordt gegaan. Op basis daarvan wordt er een plan uitgedacht en kunnen er afspraken worden gemaakt. Een andere mogelijkheid is dat de hovenier meteen bij je langs komt en ter plekke inventariseert wat er moet gebeuren.