verpakking

Wat voor product je ook verkoopt, het is belangrijk dat je het op de juiste manier beschermt tegen beschadiging. Dit doe je doorgaans met een op maat gemaakte product verpakking. Deze zorgt ervoor dat je het item gemakkelijk kunt vervoeren en tentoonstellen in de winkel. Als het bijvoorbeeld een product betreft dat onmogelijk te stapelen is, dan is het wel zo fijn om daar een vierkante of rechthoekige verpakking omheen te doen. Dit maakt de presentatie in winkels stukken makkelijker, en dus scheelt het veel ruimte, ook voor de opslag. In veel gevallen zal dat betekenen dat je de product verpakking op maat moet laten maken, maar soms kun je ook een kant en klare verpakking vinden. Het spreekt voor zich dat de eerste optie wat prijziger is, dus je zou daar rekening mee kunnen houden als je het product ontwerpt.

Een product verpakking op maat maken

Er zijn veel bedrijven die een goede product verpakking op maat kunnen laten maken. Dit is vaak van karton, maar je kunt ook voor andere papiersoorten kiezen, of alternatieve materialen zoals plastic en zelfs glas. Over het algemeen geven echter veel meer productontwerpers en merken de voorkeur aan papieren en kartonnen verpakkingen. Dit is immers stukken beter voor het milieu want het is gemakkelijker te recyclen en/of verbranden. Bovendien is het een goedkoop materiaal dat qua prijs vergelijkbaar is met plastic, dus wat dat betreft een prima alternatief.

Een productverpakking laten bedrukken

Vrijwel alle producenten van zo’n product verpakking op maat kunnen deze niet alleen voor je stansen, maar ook bedrukken met een bedrukking naar keuze. Dit kan een klein logo zijn, maar ook een all-over print die de gehele verpakking bedekt. Het type papier/karton dat je kiest is afhankelijk van de print die je wilt gebruiken. Ze kunnen je daar uiteraard prima in adviseren. Vrijwel elk product is te verpakken, en bij een speciaal verpakkingsbedrijf kunnen ze je vertellen wat de beste optie is voor jouw product(en).