Stalen kozijnen

Als je denkt aan stalen kozijnen, zie je in eerste instantie misschien dikke, kille kozijnen voor je. Dat klinkt niet echt gezellig, toch? Maar niets is minder waar. In de jaren 60 waren stalen kozijnen immens populair. En ook nu zijn ze weer in opmars. In deze blog vertellen we je waarom stalen kozijnen helemaal in zijn en welke voordelen stalen kozijnen bieden. Pas op: na het lezen van deze blog wil jij je kozijnen geheid vervangen!

De comeback van stalen kozijnen

Het is een heuse woontrend om stalen kozijnen thuis te laten installeren. Hoewel het staal vroeger vooral gebruikt werd voor ramen in grote panden, zijn ze tegenwoordig ook populair voor thuis. Nog een verschil: decennia terug waren stalen kozijnen enkel te betalen door de rijkere populatie. Nu is dat een ander verhaal en zijn stalen kozijnen voor haast iedereen betaalbaar. Het is ook nog eens een tijdloze investering: naast dat de kozijnen er mooi uitzien, gaan ze ook tot zo’n 50 jaar mee!

Voordelen van stalen kozijnen

De opmars van de stalen kozijnen heeft te maken met een aantal eigenschappen van het materiaal. Hier geven we je kort nog een aantal voordelen van het gebruik van stalen kozijnen:

  • Robuust: stalen kozijnen zijn erg sterk. Kozijnen van kunststof, hout en aluminium zijn minder robuust en een dun stalen kozijn kan een groot gewicht dragen.
  • Mooie uitstraling: bij staal denk je meteen aan een stoere, ruige uitstraling. Die look kan je met stalen kozijnen zeker creëren. Vooral als je gaat voor stalen kozijnen in een donkere kleur! Maar vergis je niet. Stalen kozijnen kunnen namelijk ook een heel elegante uitstraling geven – vooral wanneer je kiest voor een dun kozijn.
  • Weinig onderhoud: stalen kozijnen zijn erg makkelijk in gebruik en je hoeft er niet veel onderhoud aan te verrichten. Stalen kozijnen komen meestal met een speciale coating, waardoor ze waterafstotend zijn en je geen last krijgt van roest. Je bespaart dus een hoop schoonmaaktijd!