Ben jij op zoek naar een kraamverzorgster omdat jij binnenkort gaat bevallen? Dan is het goed om te kijken waar je een goede kunt vinden. Kraamzorg Rotterdam Zuid, ook wel De Eerste Week is ideaal voor jou, je vrouw en je kind. Een kraamverzorger heeft bepaalde taken maar ze moeten eerst kijken wat voor soort zorg er nodig is. Hiervoor zijn eerst een paar checks nodig. Op 3 momenten wordt er gekeken naar wat voor kraamzorg Rotterdam Zuid er nodig is. De eerste keer dat er wordt gekeken is rond 32 weken bevallingsduur. Hieruit wordt beoordeeld wat voor hulp er nodig is, maar niet alles is te zien vanaf dit moment. Daarom moet er een 2de en 3de keer komen. De tweede keer is op de dag van de bevalling. Vanuit hier kan beter worden gekeken naar hoe het kind ervoor staat en de moeder natuurlijk. Het derde moment is 3 of 4 dagen na de bevalling. Vanaf dit punt is het helder wat voor kraamzorg er nodig is. de verloskundige en kraamverzorgster kijken samen naar de tweede en derde inschatting. Vanuit hier wordt er gekeken wat er nodig is en wat voor een hulp er geboden gaat worden.

Wat doen ze? 

De kraamverzorgers die worden aangeboden bieden hoge kwaliteit en hebben goede opleidingen gevolgd. Je kunt zelf bespreken waarbij je hulp nodig hebt en wat de taken zijn afhankelijk van jouw wensen. De kraamverzorger richt zich in het bijzonder op de zorg voor de moeder en de baby. Daarnaast doet kraamzorg Rotterdam Zuid nog meer. Ze helpen ook met de zorg op andere gezinsleden en kunnen huishoudelijke klusjes doen.  Ze geeft instructies, advies en voorlichting, draagt zorg voor goede hygiëne en een aantal basis huishoudelijke taken. kraamverzorgster kijkt naar wat er in jouw situatie aan de hand is, zodat zij ook de verloskundige / huisarts goed kan informeren over het verloop van het kraambed. De kraamverzorgster zorgt ervoor dat je na afloop van de kraamtijd de verzorging van je kindje vol vertrouwen kunt voortzetten. Als alles bij de bevalling goed verloopt ontvang je kraamzorg met een basis-omvang van 49 uur. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kunnen daar uren bij komen of af gaan.

Ben jij geïnteresseerd in kraamzorg Rotterdam Zuid of ga jij bevallen en wil je er meer over te weten komen? neem dan een kijkje op de site voor meer informatie. Je kan hier ook terecht voor advies en een kijkje nemen voor een kraamverzorgster.