festival Tasje

Festivals zijn allang niet meer uit het zomerseizoen weg te denken. Iedere muzieksmaak heeft tegenwoordig zijn eigen festival, maar niemand gaat alleen naar een festival voor de muziek. Ieder jaar brengen duizenden mensen een bezoekje aan een festival voor de gezelligheid. Én om helemaal uit te pakken met je outfit. De festival look kenmerkt zich door het gebruik van felle kleuren, soepel vallende stoffen en veel accessoires. Maar comfort mag hierin niet worden vergeten: je staat immers zo de hele dag te dansen. Maar hoe creëer je de perfecte festival outfit?

De kleding

We hebben het er in de introductie al even over gehad, maar de festival outifts van tegenwoordig worden gekenmerkt door vrolijke kleurtjes, vele franjes en soepelvallende stoffen. De festival outfits worden daarom ook regelmatig vergeleken met de bohemian of de hippie look. Het is belangrijk dat de kleding die je draagt comfortabel zit, en dat je er vele uren in kunt bewegen. Je kunt hierbij denken aan harembroeken, lange rokken én oversized t-shirts. Kies dus vooral voor kledingstukken waar jij je goed in voelt, en die lekker met je lichaam meebewegen.

De accessoires

Maar met alleen een kleurrijke outfit ben je er nog niet. Een échte festival outfit is niet compleet zonder opvallende accessoires. Denk bijvoorbeeld een grote kralenkettingen, of meerdere armbandjes in verschillende kleurtjes. Draag je liever geen sieraden? Denk dan eens aan een sjaal of een bloemenkroon. En vergeet vooral niet om een festival tasje aan je outfit toe te voegen. Zorg ervoor dat de tas waarvoor je kiest comfortabel is om met je mee te dragen én genoeg ruimte heeft voor al je spullen.

De schoenen

Ga voor stevige, comfortabele schoenen. Tijdens een festival sta je immers de meeste tijd op je voeten, dus het is het belangrijk dat je schoenen goede ondersteuning kunnen bieden. Laarzen zijn overigens ook een goed idee. We wonen immers in het regenachtige Nederland, dus het kan geen kwaad om voorbereid te zijn op regen en modder.