Haptotherapie Amsterdam

Ben je op zoek naar haptotherapie in Amsterdam? Bij haptotherapie staat het je ‘goed voelen’ centraal. Hoe simpel het ook mag klinken, in werkelijkheid is dat het niet. Om je echt goed te voelen moet je namelijk contact maken met je emoties. Het kan zijn dat je dit een ongemakkelijk gevoel geeft en het hierdoor onbewust vermijdt. Een andere reden waarom je niet in contact bent met je emoties kan zijn omdat je gewoon geen tijd hebt. Alleen het blokkeren van emoties zorgt er voor dat er spanningen in je lijf kunnen ontstaan. Deze kunnen dan een rode draad worden door je lijf en je leven. Het gevolg is dat je dan niet bent wie je bent en misschien fysieke klachten ervaart.

Onderzoek naar de onderliggende onderzoeken

Als je fysieke of mentale klachten ervaart is het de taak van een haptotherapeut om naar de onderliggende oorzaak te kijken. Er wordt voor gezorgd dat je weer in contact komt te staan met je eigen emoties maar ook met je omgeving. De oorzaak kan op veel verschillende gebieden liggen dus je kunt haptotherapie daarom ook volgen in verschillende gevallen. Misschien heb je onlangs een grote verandering meegemaakt en wil je dit verwerken. Of misschien heb je bepaalde vragen rondom je identiteit, ben je erg gestrest of kamp je met een negatief zelfbeeld. Dit zijn allemaal redenen om te kiezen voor haptotherapie.

Haptotherapie en aanraking

Bij haptotherapie wordt er gesproken van de zogeheten haptonomische aanraking. Deze aanraking heeft als doel om je te laten voelen hoe je je in je eigen lijf voelt. Daardoor kun je ervaren hoe je lichaam zich verhoudt tot de ruimte waarin je je bevindt. Verder doe je verschillende andere inzichten op. Zo leer je namelijk wat jij belangrijk vindt in het leven. Ook krijg je meer inzicht in je gevoelens en waar deze vandaan komen. Verder leer je om te reflecteren op je eigen ontwikkeling.