Ik las het woord en had eigenlijk geen idee wat dit woord betekende, dus ik ging op onderzoek en kwam erachter dat het eigenlijk heel makkelijk is. De betekenis van Orthomoleculair Amsterdam is iemand die voedingstherapeut is. Zij kan je helpen met een gezonde voeding voor je lichaam te creëren en zal dus ook stap voor stap kijken wat er anders kan. 

Anorexia 

Vaak en veel jongeren struggelen met Anorexia, Anorexia is een ziekte waarbij je hoofd weigert om te eten maar je lichaam meer nodig heeft dan je jezelf gunt op dat moment. Je bent continue in strijd met jezelf of je nou wel of niet te eten moet geven.  Je wilt wel eten maar het lukt je niet, je kijkt jezelf aan en het enige wat je ziet is dikheid, terwijl je eigenlijk zo dun bent als een vissengraat. Daarom kan een Orthomoleculaire Amsterdam Therapeut je helpen, zo kan je samen de strijd tegen anorexia aangaan en krijg je begeleiding wat je kan gaan eten om weer op een gezond gewicht te komen. Hierbij kan je ook je BMI uitrekenen. Dat is dat je uitrekent welk gewicht er goed bij jou lengte en leeftijd past. Nadat je dat bijvoorbeeld hebt gedaan kan je praten over wat je wel en niet wilt gaan eten. 

Andere klachten

Verder kan er nog meer ziekte ontstaan door overvoeding of ondervoeding. Je kan hierbij je problemen verhelpen zoals obesitas en bloedvergiftiging. Dichtgeslibde aders of een hartaanval. Als je teveel fastfood eet kan dat erge gevolgen hebben en dan heb ik het niet over een puistje meer of minder. Te veel fastfood kan het je het leven kosten. Om hulp te krijgen van een Orthomoleculair Amsterdam therapeut  moet je eerst onderzocht worden wat voor een stoffen je te kort komt, denk hierbij aan voedingsstoffen, te hoge hartslag je suikerspiegel maar ook als er te veel van iets in je lichaam zit, zoals ik hierboven al heb gezegd is te veel nooit echt goed, het kan je het leven kosten. Als jij dus juist te veel van iets binnenkrijgt moet je dat product niet meer binnen krijgen. 

 De eventuele onderzoeken die ze bijvoorbeeld in Orthomoleculair Amsterdam vaak uitvoeren zijn:

Darmflora, hierbij kijken ze naar diverse bacteriën, schimmels en parasieten. Die kan je hebben gekregen door overdatum voedsel of omdat je wormen hebt. Of omdat je darmen niet goed functioneren. 

Spijsvertering, denk hierbij aan maagzuur, Enzymen en de PH waarde.