Psicologia is psychologie in het Spaans. Het woord komt van het Griekse psyché, wat ziel betekent. Logos is ook Grieks. Dat betekent gedachte of rede. Psychologie is de studie die zich bezighoudt met het leven van binnen.  Oftewel het innerlijke leven. Denk hierbij aan alles wat een mens kent, kan voelen en waar mensen naar streven. Ook bestuderen zij hoe mensen zich hierin uiten, oftewel hun gedrag. Psychologie gebruikt veel wetenschappelijke onderzoeksmethoden voor analyse en onderzoeken.

 

Wetenschappelijke psychologie

Wetenschappelijke psychologie kun je indelen in verschillende wetenschappen. Dit noem je gedragswetenschappen en sociale wetenschappen. In België houd je je vaak meer bezig met gedragswetenschappen. In Nederland richt je je meer op de sociale wetenschap. Mensen verschillen veel van elkaar. Alhoewel de basis vaak hetzelfde is zijn er toch veel verschillen. Wat mensen doen en denken terwijl ze in een groep zijn is een onderdeel van sociale wetenschappen. Naarmate je ouder wordt veranderd je gedrag ook. Je gedrag past steeds beter bij jou als persoon. Zo leer je steeds meer over je eigen waarnemingen. Je gaat je steeds meer als jezelf gedragen. Je leert dingen op je eigen manier waarnemen. Ook denken doe je vanuit een ander perspectief. Dit verschilt allemaal per persoon.  Hoe je bepaalde gevoelens en emoties beleeft voelt ook voor iedereen anders. De ene persoon is hier heel oppervlakkig in terwijl de andere persoon deze juist heel intens voelt. Hoe voel jij dat? Vroeger noemde je de ontwikkeling van jou als persoon kinderpsychologie. Tegenwoordig noem je dat ontwikkelingspsychologie. Dat past beter bij deze kant van de psychologie. Als je daar meer over weten kun je Psicologia online bekijken.

 

Klinische psychologie bij Susanna Minasi

In de klinische psychologie worden verschillende stoornissen in het psyche van de mens onderzocht. Denk aan concentratiestoornissen en leerstoornissen. Voorbeelden daarvan zijn ADHD. Ook ontwikkelingsachterstanden worden hier onderzocht. Maar een angststoornis en depressie hoort er ook bij. Als je hier last van hebt ga je vaak naar een psychologe of therapeut toe. Zij kunnen jou helpen in het makkelijker maken van het leven. Zo zal je minder last krijgen van deze problemen en stoornissen. Ook bij Psicologia online wordt hier naar gekeken.

 

Cultuurpsychologie

In de cultuurpsychologie worden de verschillen tussen gedragingen in verschillende landen bestudeerd. Door de cultuurverschillen groeien mensen verschillend op. Hierdoor denk je ook anders. Dit kan soms tot conflicten of zelfs tot oorlogen lijden. daarom is het goed om dit te onderzoeken en te voorkomen. Bij Psicologia online wordt dit bestudeerd.